Sos béarnaise

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri de ou
  • 3.5 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de otet (de vin de preferinta, sau un otet alb)
  • 2 linguri de tarhon
  • 1 ceapa echalotte taiata foarte fin
  • 100g de unt
  • sare, piper

Intr-o cratita cu fundul gros, puneti vinul alb, otetul, tarhonul, sare , piper si ceapa taiata foarte fin, lasati 10 minute la foc mic. Luati de pe foc si amestecati bine cele 2 galbenusuri in acest sos, apoi puneti din nou pe foc foarte mic amestecand continuu (atentie, galbenusul se va “brazi” daca temperatura creste peste 70°C.

Luati de pe foc si incorporati untul rece taiat in cuburi in transe mici. Rectificati gsutul cu sare si piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *