Salată de sfeclă roșie coaptă

INGREDIENTE

  • 500g de sfecla rosie
  • 40g de seminte decojite de floarea soarelui
  • 4cl de sirop de artar
  • 3 linguri de otet de xeres (sau balsamic)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi striviti
  • 10g de frunze de asmatui sau patrunjel
  • 60g de frunze de babyspanac sau rucola, mangold sau frunze de sfecla tinere
  • sare de mare grujoasa si piper proaspat macinat

Preincalziti cuptorul la 200°C, spalati bine sfecla si inveliti fiecare sfecla in folie de aluminiu. puneti la cuptor 40-90 de minute in functie de marimea sfeclei (verificati din cand in cand cu lama unui cutit daca s-a copt).

Coaceti semintele de floarea soarelui la cuptor.

Dupa ce s-a racit sfecla putin, scoateti coaja cat este inca calda si taiati felii fine sau cuburi si amestecati intr-un castron mare cu restul de ingrediente. Decorati cu assmatui sau patrunjel proaspat taiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *