Salată de fenicul cu rodie și telemea

INGREDIENTE:

  • 2 bucati de fenicul
  • 1/2 rodie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de sumac (condiment oriental provenit din boabele unui copac numit Rhus coriaria , cu proprietati puternic antioxidante si care se gaseste cu usurinta la raionul international de la orice hipermarket:)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri de tarhon (proaspat sau uscat)
  • 2 linguri de patrunjel proaspat taiat fin
  • 70g de feta sau telemea taiata cuburi
  • sare si piper negru

Tăiați feniculul foarte fin, la mandolina daca aveți asa ceva in dotare, puneți într-un saladier, scoateți boabele de rodie, brănză tăiată cuburi, adăugați ulei de măsline, sumac, zeama de lămâie, ierburile, putina sare și piper negru prospăt măcinat.

Presărați puțin sumac pentru impresia artistica si încântați-vă cu savoarea feniculului, a tarhonului si a pătrunjelului si astringenta sumacului și boabelor de rodie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *