Salată Coleslaw cu ghimbir

salată coleslaw cu ghimbir

Crocantă, ușor dulceagă și plină de savoare această salată coleslaw este perfectă lângă orice fel principal sau ca o gustare fresh de vară.
Noi îți propunem o versiune naturală, cu maioneză clasică sau vegană și un twist de ghimbir și mărar care aduce un plus de prospețime.


Ingrediente

  • 450g varză albă tăiată fin
  • ¾ linguriță sare
  • 3 linguri maioneză sau 1 iaurt natur
  • (Pentru varianta vegană: 2 linguri tahini, ½ linguriță sare, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriță chimion pudră, 60ml ulei de măsline)
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță miere
  • 2 cm ghimbir ras
  • 2 linguri mărar (uscat sau proaspăt)
  • Piper după gust

Mod de preparare salată coleslaw

  1. Desărează varza:
    Pune varza tăiată subțire într-o strecurătoare, adaugă sarea și amestecă bine. Las-o 30 de minute să-și lase apa, apoi clătește ușor dacă e prea sărată.

  2. Prepară dressingul:
    Într-un bol mare, amestecă maioneza (sau varianta vegană) cu muștarul, mierea, ghimbirul ras, mărarul și piperul.

  3. Combină și lasă la rece:
    Adaugă varza peste dressing, amestecă totul bine și las-o 30 de minute la frigider pentru ca aromele să se împrietenească.


Sfat bio&co 🌿

Servește această salată coleslaw alături de o supă cremă de legume, un burger vegetarian sau o porție de legume coapte.
Folosește legume proaspete de sezon pentru o textură crocantă și un gust autentic, așa cum le găsești în coșurile bio&co.


🥕 Gătește cu legume crescute cu grijă, fără pesticide!
👉 Comandă-ți coșul de legume proaspete de sezon de la bio&co și adaugă natură în farfuria ta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *