Crocantă, ușor dulceagă și plină de savoare această salată coleslaw este perfectă lângă orice fel principal sau ca o gustare fresh de vară.
Noi îți propunem o versiune naturală, cu maioneză clasică sau vegană și un twist de ghimbir și mărar care aduce un plus de prospețime.
Ingrediente
- 450g varză albă tăiată fin
- ¾ linguriță sare
- 3 linguri maioneză sau 1 iaurt natur
- (Pentru varianta vegană: 2 linguri tahini, ½ linguriță sare, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriță chimion pudră, 60ml ulei de măsline)
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1 linguriță miere
- 2 cm ghimbir ras
- 2 linguri mărar (uscat sau proaspăt)
- Piper după gust
Mod de preparare salată coleslaw
-
Desărează varza:
Pune varza tăiată subțire într-o strecurătoare, adaugă sarea și amestecă bine. Las-o 30 de minute să-și lase apa, apoi clătește ușor dacă e prea sărată. -
Prepară dressingul:
Într-un bol mare, amestecă maioneza (sau varianta vegană) cu muștarul, mierea, ghimbirul ras, mărarul și piperul. -
Combină și lasă la rece:
Adaugă varza peste dressing, amestecă totul bine și las-o 30 de minute la frigider pentru ca aromele să se împrietenească.
Sfat bio&co 🌿
Servește această salată coleslaw alături de o supă cremă de legume, un burger vegetarian sau o porție de legume coapte.
Folosește legume proaspete de sezon pentru o textură crocantă și un gust autentic, așa cum le găsești în coșurile bio&co.
🥕 Gătește cu legume crescute cu grijă, fără pesticide!
👉 Comandă-ți coșul de legume proaspete de sezon de la bio&co și adaugă natură în farfuria ta.




