Praz cu brânză cremoasă

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati de praz
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei de masline + 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • 20g de coacaze
  • 1 lingura de otet (de cidru de preferinta)
  • 100g de branza de capra cremoasa
  • sare si piper

Taiati prazul in bucati de 10 cm, puneti intr-o oala cu foile de dafin, vinul alb, usturoiul, uleiul de masline sare si piper si adaugati 250ml de apa. Lasatis a fiarba la foc mic 30 de minute pana ce prazul este bine fiert si fondant.

Scoateti prazul pe o farfurie si lasati sosul sa se ingroase la foc mic.

Amestecati ceapa taiata fin cu otetul, coacazele si sosul si lasati 15 minute la marinat.

Chiar inainte de a servi, incalziti prazul la tigaie in ulei de floarea soarelui timp de 2 minute. Dispuneti pe o farfurie si puneti sosul marinat si apoi cu o lingura branza pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *