INGREDIENTE
- 2-3 bucati de praz
- 2 frunze de dafin
- 2 catei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 3 linguri de ulei de masline + 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa rosie
- 20g de coacaze
- 1 lingura de otet (de cidru de preferinta)
- 100g de branza de capra cremoasa
- sare si piper
Taiati prazul in bucati de 10 cm, puneti intr-o oala cu foile de dafin, vinul alb, usturoiul, uleiul de masline sare si piper si adaugati 250ml de apa. Lasatis a fiarba la foc mic 30 de minute pana ce prazul este bine fiert si fondant.
Scoateti prazul pe o farfurie si lasati sosul sa se ingroase la foc mic.
Amestecati ceapa taiata fin cu otetul, coacazele si sosul si lasati 15 minute la marinat.
Chiar inainte de a servi, incalziti prazul la tigaie in ulei de floarea soarelui timp de 2 minute. Dispuneti pe o farfurie si puneti sosul marinat si apoi cu o lingura branza pe deasupra.