Napi în stil oriental

Ingrediente:

  • 8 napi mijlocii
  • 3 cepe medii
  • ulei de măsline
  • 1 cub de supă de legume/pui
  • pudră de chimen și / sau semințe
  • praf de curry
  • 100 g migdale feliate
  • o mână de stafide
  • 2 linguri de amidon de porumb

Cojiți napii și tăiați-i în sferturi. Preparați supa conform instructiunilor. Tocați mărunt ceapa care apoi se călește până devine translucidă, apoi turnați 4-5 linguri de supă de legume/pui și adăugați napii. Se acoperă și se fierbe 5 minute. Se presară cu chimen și pudră de curry. Adăugați încă 3 – 4 linguri de supă și amestecați totul, fierbând câteva minute. Adăugați stafidele, supa rămasă și câteva semințe de chimen. Se fierbe la foc foarte mic timp de 40 de minute. Cu 10 minute înainte de sfârșitul gătitului, diluați amidonul de porumb cu puțină apă și turnați în tigaie. Amestecați bine apoi presărați migdalele fulgi și mai dați într-un clocot și luați de pe foc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *