INGREDIENTE
- 1 buchet de mangold multicolor
- 1 ceasca de bucati de paine alba uscata sau 150g de pesmet
- 2 catei de usturoi
- 400g de boabe de naut (2 conserve)
- 1/2 lingurita de chimion pudra
- 1 varf de fulgi chilli
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 lingura de otet balsamic (alb de preferinta dar merge si cu otet de Modena)
- Putin sofran sau curcuma infuzat in 125ml apa calda
- 1 varf de paprika afumat
Caliti mangoldul taiat grosier 4 minute la foc mediu puneti mai intai tijele, si la sfarsit adaugati frunzele (2 minute).
Separat, puneti 2 linguri de ulei si rumeniti bucatelele de paine sau pesmetul, apoi adaugati usturoiul, chimionul, chilli, oregano. Apoi luati de pe foc si mixati cu otetul.
Puneti boabele de naut in tigaie cu mixtura de mai sus, apa cu sofran sau curcuma si paprika afumata timp de 5 minute, apoi adaugati mangold-ul, amestecati si serviti imediat.