INGREDIENTE:
- 500 g de mangold
- 1 litru de sos tomate
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei de masline
- 1.5 linguri de seminte de chimen
- un buchet de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
- 200g de branza feta sau telemea
- 2 oua
- 190g de iaurt grecesc
- 40g de parmezan ras
- 150g de malai de porumb
- sare
- amestec de ierburi uscate 1 lingurita de menta+marar+macris
- optional – 60g masline negre fara samburi
Încălzim cuptorul la 200°C. Calim semintele de chimen in 2 linguri de ulei cu usturoiul taiat fin, apoi punem sosul de tomate, mangold taiat grosier si 1/2 de lingurita de sare. Lasam la foc mic 15 minute, apoi luam de pe foc si adaugam ierburile, ceapa, branza taiata cuburi si maslinele.
Puneti ouale, iaurtul, parmezanul ras, uleilul de masline ramas, malaiul de porumb si 150ml de apa si 1/2 lingurita de sare intr-un castron mare si amestecați bine.
Puneti 1/2 din compozitia cu ou pe fundul tavii care merge la cuptor, apoi puneti mangoldul si ierburile si la sfarsit adaugati restul de compozitie lichida.
Lasati 45 de minute la cuptor pana se rumeneste deasupra. Serviti fierbinte!
In eventualitatea improbabila in care va mai ramane, puteti sa taiati batonase si sa le degustati in zilele urmatoare la aperitiv!