Frittata cu ceapă

INGREDIENTE:

  • 2 linguri unt
  • 2 căni de pâine uscată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4-5 cepe galbene, feliate subțire
  • 1 linguriță sare
  • 8 ouă mari
  • 1/4 cană lapte
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 cană de brânză maturată în cuburi
  • 1 lingura pătrunjel/chives tocat

Prăjiți pâinea, într-un singur strat intr-o linguriță de unt topit, până când cubulețele de pâine se rumenesc pe toate părțile. Transferați crutoanele într-un bol si puneți-l deoparte.

Adăugați uleiul, ceapa și 1/2 linguriță de sare în aceeași tigaie. Căliți până când ceapa este moale și profund rumenită.

Turnați apoi ouăle bătute împreună cu laptele, muștarul, 1 linguriță sare și piper.

Se amestecă restul de unt și crutoanele în tigaie, apoi se întinde într-un strat uniform. Toarnă amestecul de ou peste blat. Înclinați tigaia pentru a vă asigura că ouăle se așează uniform. Se presară branza pe deasupra

Pentru a verifica dacă este bine făcută, tăiați o mică fanta în centrul frittatei. Se răcește în tigaie timp de 5 minute, se adaugă pătrunjel/chives, apoi se feliează și se servește caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *