Dovlecei umpluți cu orez și semințe

INGREDIENTE:

  • 1 maxi – dovlecel (sau cate un mini dovlecel de persoana)
  • 500g de orez arborio fiert
  • 50g de unt
  • 4 galbenusuri de ou
  • 80g de parmezan ras
  • 1 varf de nucsoara
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Spalati dovlecelul si taiati in 2 pe lungime, scobiti miezul si semintele si puneti deoparte. Daca dovleceii nu au seminte formate, puteti adauga seminte de dovleac sau de flaorea soarelui. Presarati sare peste cele 2 jumatati. Intr-o tigaie caliti in ulei de masline semintele si miezul de dovlecel taiat fin timp de 15 minute pana caramelizeaza, adaugati sare si piper.

Pre-incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati orezul fiert, miezul de dovlecel si semintele, untul, galbenusurile 1 cate 1, apoi parmezanul si la sfarsit nucsoara.

Scurgeti bine jumatatile de dovlecel de zeama, puneti intr-o tava unsa cu ulei de masline, umpleti cu amestecul de mai sus si puneti 45 de minute la cuptor, pana se rumeste deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *