INGREDIENTE
- 500g de dovlecei
- 2 catei de usturoi
- 500g de tomate de sos (adica tomatele mai moi, mai crapate care nu se pot pune la salata sau conserva de pulpa de tomate)
- 100g de parmezan ras
- 150g de mozarella
- 1 varf de nucsoara
- 20cl de ulei de masline
- sare si piper
Spalati dovleceii si taiati-i pe lungime in felii fine (cu o mandolina de preferinta).
Puneti pe un platou, presarati sare si tamponati cu un servet zeama lasata de dovlecei. Taiati fin usturoiul si amestecati cu tomatele, nucsoara, sare si piper.
Incalziti cuptorul la 210°C. Intre timp puneti dovleceii la grill cu putin ulei de masline pe ambele parti. Intr-un vas mai adanc puneti un strat de dovlecei, un strat de tomate, parmezan, mozarella si repetati operatiunea pana ce terminati ingredientele. Presarati parmezan pe deasupra si puneti 30 de minute la cuptor pana se rumeste bine.