INGREDIENTE
- 1 conopida
- 1 lingurita de sare de mare
- 2 linguri de ulei de cocos
- 2 cepe galbene
- 400g de linte rosie
- 1 lingura de pudra de curry (sau mai multe, dupa gust:)
- 4 rosii uscate taiate fasii
- 400ml lapte de cocos
- 100g de fulgi de cocos (daca sunt doar uscati, puneti putin intr-o tigaie la rumenit la foc mediu)
Pre-incalzii cuptorul la 200°C. Puneti conopida rupta in buchetele mici intr—o tava, presarati sare, 1 lingura de ulei de cocos si lasati 30 de minute.
Caliti ceapa in restul de ulei de cocos cu putina sare 3-4 minute, adaugati lintea, curry pudra, fasiile de rosii uscate, apoi adaugati laptele de cocos si 240ml de apa. Lasati 15 minute si gustati lintea, care trebuie sa fie tandra dar sa ramana ferma, nu purée.
Puneti curry in 6 castroane, apoir buchetele rumenite de conopida si la sfarsit chips de fulgi de cocos.