Crumble cu fenicul

INGREDIENTE

  • pentru crumble: 2 cani de pesmet, 1/2 cana de parmezan ras, 50g de unt topit
  • 3 bulbi de fenicul
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare de mare, piper
  • 1 cana de smantana
  • optional 12 tomate cherry (sau tomate uscate taiate fasii)
  • patrunjel taiat fin

Spalati bien feniculul, indepartati primele frunze si taiati in sferturi sau optimi in functie de marimea bulbilor, pe lungime, amestecati cu ulei, cimbru, usturoi strivit, sare, piper si smantana.

Pe deassupra puneti crumble amestecat bine si tomatele cherry (proapete sau uscate).

Puneti la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu 45 de minute la 180°C.

Verificati cu un cutit sau o furculita ca feniculul este tandru, apoi scoateti folia de aluminiu si lasati 15 la grill sa se rumeneasca.

Inainte de a servi presarati patrunjel proaspat taiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *