Carbonara cu dovlecel

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei
  • 500 g paste
  • 4 ouă
  • 100 ml smântână de gătit
  • 200 g parmezan
  • ulei de măsline
  • 6 felii de slănină
  • cimbru
  • sare și piper

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Tăiați dovleceii pe dimensiunea pastelor. Pentru a vă face sosul cremos carbonara, separați ouăle și puneți gălbenușurile într-un bol (păstrând albușurile pentru o altă rețetă). Adăugați smântâna și radeți jumătate din cantitatea de parmezan și amestecați împreună cu o furculiță. Condimentați ușor cu sare și piper negru și puneți-o de-o parte. Încălziți o tigaie foarte mare si adăugați un strop de ulei de măsline. Tăiați pancetta sau șunca în felii subțiri si prăjiți-le până când sunt brun închise și crocante. Adăugați feliile de dovlecel, piperul negru și cimbrul și amestecați până când dovleceii încep să se transforme ușor auriu și s-au înmuiat ușor. Când pastele sunt fierte, scurgeți-le, păstrând puțin din apa de gătit. Imediat, aruncați pastele în tigaie cu dovleceii, șunca și sosul de carbonara, apoi îndepărtați de pe foc și adăugați apa rămasă de la paste. Se amestecă repede.in timp ce adăugați restul de parmezan.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *