Broccoli & Spaghete Frittata

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de unt sau ulei
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 4 căni de flori de broccoli și tulpini feliate
  • 10 ouă mari
  • sare, piper, chilli după gust
  • 1/2 cană de brânză rasă (Emmentaler, Gruyere, Cheddar, Monterey Jack sau mixt)
  • 2 căni spaghete gătite
  • 2 linguriță ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 2 lingurițe de parmezan ras

Ungeți cu unt sau ulei o tigaie de coacere și preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți până devine aurie apoi se amestecă usturoiul și se gătește timp de 30 de secunde. Adăugați broccoli, sarea, piperul si chilli dupa gust. Bateți oule apoi amestecați-le cu brânză rasă și condimentați după gust. Aranjați spaghetele în mod uniform pe fundul vasului de copt și adăugați cu broccoliul călit. Se toarnă amestecul de ou peste toate. Coaceți timp de 18 până la 20 de minute. Ca să verificați dacă amestecul este copt verificați dacă lama unui cuțit introdus în mijlocul tăvii iese curat. Serviți cald, la temperatura camerei sau la rece. Resturile pot fi păstrate acoperite și refrigerate până la o săptămână.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *