INGREDIENTE
- 500g de broccoli
- 115 ml de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi tăiați fin
- 2 ardei iuți roșii
- sare de mare si piper negru
- 1 lingura de fulgi de migdale sau migdale strivite
- facultativ – câteva felii foarte fine de lămâie
Fierbeți broccoli rupt în buchetele cu tot cu tijă 2 minute. Apoi treceți sub apa rece si lăsați la scurs. Într-un castron mare amestecați broccoli fiert, 40 ml ulei de măsline, sare de mare grunjoasa si piper.
Puneți la grill preîncălzit timp de 5 minute buchețelele de broccoli puțin câte puțin întorcându-le pe ambele parti.
Căliți usturoiul și ardeiul iute în puțin ulei până când usturoiul devine auriu apoi puneți peste broccoli, adăugând 1 lingură de fulgi de migdale si felii de lămâie tăiate foarte fin.
Se degusta cald sau rece, cu aceeași senzație de plenitudine!