Broccoli la grill cu usturoi

INGREDIENTE

  • 500g de broccoli
  • 115 ml de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tăiați fin
  • 2 ardei iuți roșii
  • sare de mare si piper negru
  • 1 lingura de fulgi de migdale sau migdale strivite
  • facultativ – câteva felii foarte fine de lămâie

Fierbeți broccoli rupt în buchetele cu tot cu tijă 2 minute. Apoi treceți sub apa rece si lăsați la scurs. Într-un castron mare amestecați broccoli fiert, 40 ml ulei de măsline, sare de mare grunjoasa si piper.

Puneți la grill preîncălzit timp de 5 minute buchețelele de broccoli puțin câte puțin întorcându-le pe ambele parti.

Căliți usturoiul și ardeiul iute în puțin ulei până când usturoiul devine auriu apoi puneți peste broccoli, adăugând 1 lingură de fulgi de migdale si felii de lămâie tăiate foarte fin.

Se degusta cald sau rece, cu aceeași senzație de plenitudine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *