INGREDIENTE
- 750 de carne tocată, amestec de porc și vita SAU OREZ PENTRU VEGETARIENI
- 12-16 gogoșari (depinde de mărime)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mic
- ½ păstârnac
- ½ țelină
- 1 legătură de frunze de kale
- ½ cutie de suc de roșii
- 2 cuburi de concentrat de legume sau vită
- 1 legatură de cimbru, estragon, oregano
- ulei de măsline
Sotăm ceapa în 2-3 linguri de ulei de măsline amestecate cu 2 linguri de apă (folosesc această metodă pentru a evita prăjitul cepei). Când ceapa devine transparentă, adăugam morcovul, țelina și păstârnacul răzuite mare.
Le lăsăm să se soteze aproximativ 2-3 minute și apoi adăugam carnea tocată. Amestecăm frecvent pentru a fărâmița carnea și pentru a obține o compoziție fină. Adăugăm și frunzele de kale, tăiate foarte fin, și aproximativ ¼ pahar de apă.
Lăsăm compoziția pe foc cam 15-20 minute, amestecând când și când, până se evaporă apa. Asezonăm după gust cu sare și piper, cimbru, oregano și estragon și adăugam aproximativ 350 ml de suc de roșii. Mai lăsăm pe foc 5 minute.
Dizolvăm cele 2 cuburi de concentrat (puteți folosi supa clară de legume sau carne daca aveți la dispoziție) într-un litru de apă și adăugăm și 3-4 linguri de suc de roșii.
Așezăm gogoșarii într-un vas și-i umplem cu amestecul de carne și legume. Adăugăm supa concentrată suficient pentru ca gogoșarii să fie în apă cam 3-4 cm– supa nu trebuie să acopere gogoșarii! Punem deasupra capacele tăiate de la gogoșari. Coacem gogoșarii la 200 de grade aproximativ 1 oră.
Îi puteți mânca, după preferințe, cu orez, mămăliga sau pâine, smântână sau iaurt.
Poftă bună!