Ingrediente:
- 3 dovlecei medii
- 1 felie țelină
- 1 morcov mic
- Opțional: 1-2 cepe mici, 1 cartof, 1 păstârnac mic
- 2-6 căței usturoi (după preferință)
- 1 bucată ghimbir fără coajă
- 400 ml lapte de cocos gras (1 conservă)
- Sare, ardei iute măcinat/ boia iute
- Opțional: cașcaval sau mozzarella
Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți, se adaugă 2-3 căței de usturoi și ghimbirul și se pun la fiert în apă cu sare. După ce fierb, se scurge zeama, se adaugă 1 conservă de lapte de cocos gras și se blenduiesc până se obține o cremă fină. Dacă este nevoie, se adaugă încă 2-3 căței de usturoi și 1-2 polonice din zeama în care au fiert legumele până se obține consistența dorită. Supa-cremă se servește cu ardei iute măcinat/boia iute și opțional cu cașcaval sau mozzarella.
Poftă bună!