Ingrediente:
- 20 de grame de unt cu 82% grăsime
- 20 de grame de făină albă obișnuită
- 1 lingură de ulei vegetal
- 200 ml. de lapte gras
- 1 legătură de mărar proaspăt sare și piper alb după gust
- 1 linguriță de oțet alb
Preparați un sos bechamel – topiți untul în ulei, adaugati apoi făina pe care o amestecați pană se îmbibă complet cu grăsime, adăugati laptele fierbinte și amestecati până nu mai sunt cocoloașe și se fierbe timp de 10 minute amestecând din când in când. După ce sosul a fiert bine se adaugă mărarul bine spălat, zvântat și tocat. Se amestecă se pune sarea și piperul și se mai dau câteva clocote, apoi focul se oprește și se pune capacul, lăsând mărarul să-și dezvolte aroma timp de câteva minute sub capac fără însă a-l fierbe prea mult. Se amesteca cu lingurița de otet si se păstrează clad până la servire.
Pofta bună alături se felul principal preferat!