Ingrediente:
- o salată medie
- 3 mere
- 1 – 2 tulpini de țelină Apio
- 150 grame miez de nucă
- 100 grame stafide sau boabe de struguri fără sâmburi
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare piper
- 4 linguri de maioneză
Tăiați merele în sferturi subțiri și tulpina de țelină în bucăți mici. Așezați într-un castron de salată și adăugați frunzele de salată tăiate sau rupte bucațele mici. Într-un castron separat, pregătiți sosul: amestecați maioneza cu iaurtul și zeama de lămâie. Adauga sarea si piperul dupa bunul plac. Amestecați dressingul cu salata și adăugați stafidele și nucile deasupra. Pentru o textură mai moale dar crocantă și pentru a fi mai ușor digerabil, miezul de nucă poate fi înmuiat în apă cu o seară și înainte de a-i folosi putem să ii rumenim în tigaie sau la cuptor pentru un plus de aromă.
Pofta buna!