Ingrediente:
- 4-6 gulii – de la Bio & Co, evident:)
- 100-150 g de branza telemea – in functie de gusturi, dieta si dispozitie
- Condimentele preferate
- Optional: 1 ou crud sau lapte si unt
Guliile se curate de coaja, se spala, se taie bucati si se fierb. Dupa ce au fiert bine, se scurg de apa si se paseaza impreuna cu branza telemea si condimentele preferate (ca sugestie: condimente pentru fajitas, piri-piri, mixuri usor picante, ierburi mai aromate, etc). In functie de consistenta dorita, mai puteti adauga din zeama in care au fiert guliile si mixati bine. Daca nu puneti prea multe condimente si vreti un gust mai bogat si o textura mai cremoasa, se pot incorpora in piure un ou crud batut spuma sau lapte si unt. Daca se pune un ou crud, acesta se amesteca foarte bine cu piureul ca sa nu se coaguleze; de asemenea, este recomandabil sa bagati piureul la cuptor 10-15 minute ca sa se gateasca si oul.
Pofta buna!