Ingrediente:
- 2-3 napi
- 1 sfecla mica
- Usturoi
- Oțet alb
- Apă
Napii se spala, se curata de coaja (sau nu in functie de preferinte) si se taie in felii, cubulete, in forma de cartofi pai/ wedges, etc. Sfecla se taie marunt. In fiecare borcan (spalat, uscat si sterilizat) se pun cateva bucatele de sfecla; rolul lor este de a da culoarea roz-aprins napilor. Evident, fiecare decide daca si cata sfecla pune. Dar culoarea pe care o da muraturilor este fabuloasa! Peste sfecla se adauga napii si usturoiul (eventual si ardei iute, boabe de piper, 1 frunza de dafin, etc), apoi se pune un mix de apa si otet. Acest mix se poate pune ca atare sau fierbe si raci si apoi adauga peste napi si sfecla. Borcanele se inchid bine si se lasa la temperatura camerei aproximativ 5 zile.
Pofta buna!