Frittata cu frunze de muștar/mizuna

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 ceapă galbenă curățată și feliată subțire
  • 2 caței de usturoi, curați și tocați mărunt
  • 100 g de frunze de mustar spălate și tăiate
  • 1 linguriță de suc proaspăt de lamâie
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 10 ouă

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Câliți ceapa și usturoiul până când ceapa se înmoaie și devine translucidă. Se amestecă sucul de lămâie și verdeața tocată după care se pun in tigaie , acoperiți tigaia cu un capac și gătiți, amestecând ocazional, până când verdeața devine moale. Se condimentează cu sare și piper după gust. Într-un castron mare, amestecați ouăle cu sare și piper. Turnați ușor ouăle peste tigaia în care am călit verdeața. Gătiți până când marginile frittatei sunt tari, aproximativ 5 minute. Apoi, transferați tigaia în cuptor până când partea superioară este ușor rumenită, încă vreo 3 minute. Scoateți din cuptor (amintiți-vă că mânerul este fierbinte!:). Puteți servi frittata direct din tigaie sau o puteți pune într-o farfurie :). Se servește caldă, la temperatura camerei sau rece!

Poftă bună alături de o salată sau o pâine, dacă doriți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *