Castraveți murați în saramură

Ingrediente:

  • 2 kg castraveți mici sau medii
  • 1,5 l apă
  • 30 g sare neiodată, grunjoasă
  • foi de dafin
  • boabe de piper (roșu, verde, negru, alb)
  • boabe de muștar
  • tije de mărar uscate

Pentru a face acești castraveți murați (in saramură), trebuie sa începi prin a spăla si steriliza (în cuptor este cel mai ușor) borcanele alese; cantitatea de ingrediente folosită depinde de numărul și mărimea borcanelor.

  • Pune la fiert, într-o oală încăpătoare, saramura pe care o vei turna, după ce s-a răcit puțin, în borcane: raportul este 1 lingură cu vârf de sare neiodată la 1 litru de apă (cantitatea de saramură pe care o prepari depinde și ea de numărul și mărimea borcanelor).
  • Spală bine castraveții, curăță usturoiul de coajă și apoi umple borcanele: adaugă în fiecare borcan castraveți întregi, 2-5 căței de usturoi, 2-5 foi de dafin, 1-3 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri de boabe de muștar și, la final, câte o tijă cu tot cu floare de mărar uscată.
  • Poți adăuga în borcane, pentru aromă suplimentară și un aspect deosebit, și felii de morcov.
  • După ce saramura (fiarta în prealabil) s-a mai răcit, toarn-o în borcane până aproape de buza de sus, astfel încât să acopere complet conținutul.
  • Pune capacul și lasă borcanele de castraveți murați (în saramură) la răcit complet.
  • Depozitează borcanele de castraveți murați (in saramură) într-un loc umbrit sau în cămară, iar după deschidere – la frigider.

 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *