Ingrediente:
- 1 manunchi de mangold
- 2-3 maini de spanac
- 4-5 oua
- 3-5 linguri de iaurt grecesc 10% sau smantana
- 200 g faina de migdale
- Cascaval (dupa gust)
- Sare, piper
- Optional: seminte intregi de in
Se bat bine ouale si smantana si se adauga faina de migdale peste ele. In functie de cat de apoasa este coca, se mai poate adauga faina (pentru ingrosare) sau putin lapte (pentru subtiere). Se rade cascaval in functie de gusturi/ diete/preferinte. Mangoldul si spanacul se spala si se taie grosier (tarta nu trebuie sa devina un piure, ci un preparat in care se simte textura frunzelor). Se adauga peste aluat, se potriveste de sare si piper, eventual se adauga si seminte intregi de in si se amesteca usor. Compozitia rezultata se pune intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie si se baga la cuptor la 175 grade timp de 20-30 de minute. Se mai poate rade cascaval pe deasupra inainte de a se baga la cuptor. Ca sa o puteti taia cat mai frumos se lasa macar 15 minute la racit.
Pofta buna!