Salata de fenicul cu mentă și pătrunjel

Ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1/4 cană ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 lingurita mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura menta proaspata tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 2 lingurițe de eșalota sau ceapă tocată

Pune sucul de lămâie, eșalota, muștarul, sarea, zahărul patrunjelul și menta într-un blender și pulsați scurt pentru a se combina apoi pune uleiul de măsline până se omogenizează bine. Rade feniculul în felii subțiri folosind o mandolină, Tăiați și câteva dintre frunzele de fenicul pentru a le adăuga la salata. Marinați fenicul cu vinegretă: Se amestecă cu fenicul și se lasă la marinat cel puțin o oră.

Servește această salată fie rece, fie la temperatura camerei.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *