Quiche cu mangold

Ingrediente pentru blat

– 200 gr făină

– un praf de sare

– 90 gr unt rece

– 60 ml apă

Ingrediente pentru umplutură

– 500 gr frunze de mangold

– 1 ceapă tăiată mărunt

– 2 căței de usturoi

– 2 ouă

– 150 gr smântâna grasă

– 100 gr telemea

– sare, piper

– roșii uscate sau o roșie proaspătă

Mod de preparare

1. Se amestecă făina cu sarea;

2. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământa până când se obține o textură de pesmet fin;

3. Se adaugă apa și se amestecă până la omogenizare;

4. Aluatul se pune în folie alimentară și se lasă 30 min la rece;

5. După cele 30 min aluatul se scoate și se întinde într-o tavă. Se înțeapă aluatul cu furculița;

6. Într-o tigaie se pune ulei de măsline, se călește ceapa și se adaugă usturoiul tăiat mărunt;

7. Se adaugă mangoldul tăiat și se pune capacul ca să se înmoaie apoi se îndepărtează ca sa permită evaporarea apei;

8. Într-un castron se bat ouăle împreuna cu smântâna și telemeaua sfărâmată;

9. Când mangoldul este gata se scurge și se adaugă în castron cu smântâna. Compoziția se pune în tavă, se decorează cu roșii uscate și se dă la cuptor pentru aproximativ 35 min la 180 de grade.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *