Ingrediente:
Pentru cookie-uri:
- ¼ pahar de lapte
- 2 linguri de lophantus proaspăt tocat mărunt
- ½ pachet de unt
- ½ ceașcă de zahăr
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ½ cană de făină
- l ½ linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura:
- 1 lingură de lophantus proaspăt tocat mărunt
- ¼ pachet de unt
- 2 linguri praf de cacao
- 1 ⅔ Cupe de zahăr pudră
- 2 linguri de lapte
Modalitate de realizare pentru cookieuri:
Într-o cratiță mică, încălzește laptele. Se ia de pe foc, se amestecă lophantus-ul tocat și se acoperă. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 375 de grade. Tapetați o foaie de copt sau foaie de copt din silicon. Amestecă împreună untul și zahărul până când se omogenizează. Se adauga oul si extractul de vanilie batand bine. Se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu și se amestecă ușor. Se toarnă amestecul de lapte lophantus și se amestecă până se încorporează bine. Puneți aluatul cu ajutorul unei linguri pe foile de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 10 până la 12 minute, până când marginile sunt aurii. Se răcesc complet inainte de al doilea pas.
Modalitate de realizare pentru cremă:
Se amestecă împreună untul și lophantusul tocat mărunt. Adăugați praf de cacao, zahăr pudră și lapte. Bate încet până când totul este neted și cremos.
Pe partea plata al unui cookie, așezați o lingură generoasă de umplutură. Completați cu un alt cookie-uri și apăsați astfel încât umplutura să se umple până la marginea cookie-urilor.
Poftă bună!