Drob vegetarian

Ingrediente:

  • 1 ceapă albă
  • 1 legătură ceapa verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 500 g ciuperci
  • 1 legătură ștevie
  • 1 legătură leurdă
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 legătura de mărar
  • 4 ouă
  • 1 lingură de faină
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare piper după gust
  • Optional –100 g fistic măcinat sau nuci măcinate
  • Optional –3 ouă fierte

Curăță , toacă și călește ceapa uscata până devine translucidă Toacă ceapa și usturoiul verde și se adaugă-le peste ceapa călită  Toacă ciupercile  apoi adaugă- le in cratiță. Lasă totul la foc mic, acoperit timp de 1 minut sau până când ciupercile s-au înmuiat . Toacă leurda, ștevia și verdețurile și amestecă-le bine în cratiță timp de 3-4 minute, apoi adaugă fisticul  sau nucile măcinate si condimentam după gust cu sare și piper.. Lasă compoziția pe foc încă 3-4 minute, amestecând ocazional.  Închidem focul și lăsăm compoziția sa se răcească după care adăugam 3 oua bătute .

Pune compoziția într-o formă de chec pe care ai uns-o bine înainte, astfel: adaugă jumătate de compoziție după care pune cele 3 oua fierte și decojite și apoi acoperă-le cu cealaltă jumătate de compoziție. Pune la cuptor, la 180ºC pentru 30-40 de minute. Îl lăsăm să se se răcească complet în tavă, abia apoi îl porționam ca să nu se rupă.

Poftă buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *