Ingrediente:
- 1 broccoli mare
- 6-8 ciuperci
- 200 g caju crud
- 1 ardei gras (preferabil rosu pentru culoare)
- 3-4 catei de usturoi
- Curry (optional: garam masala, coriandru, chimen, ghimbir, chili)
- Sare, ulei de masline, lamaie – dupa gust
- Se pot adauga si alte legume: conopida, mazare, morcov, telina radacina
Broccoli se spala bine si se taie marunt – folosim doar inflorescenta; tulpina groasa si tijele buchetelelor se pot folosi cu mare success la o supa crema, la un curry preparat termic sau la piure de broccoli-conopida (de exemplu). Ciupercile se spala si se taie. Se amesteca cele 2 legume si se marineaza cu sare, suc de lamaie si ulei de masline. Caju crud se pune la hidratat 2h. Se pune in blender impreuna cu ardeiul gras, usturoiul, celelalte condimente si putina apa; se mixeaza bine pana obtineti un sos cremos. Legumele marinate se amesteca cu acest sos si se servesc imediat.
Pofta buna!