Ingrediente:
- 500 g țelină
- 2 catei de usturoi
- 60 g șuncă
- 20 g unt
- 50 cl de smântână lichidă ușoară
- 2 felii de pâine sandwich ușor învechită
- 1 buchet pătrunjel
- sare și piper
Se toarnă smântâna într-o cratiță, se adaugă usturoiul pisat și patrunjelul tocat. Aduceți amestecul la fierbere. Curățați țelina, tăiați-o julienne. Adăugați feliile în crema care fierbe. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe 25 de minute la foc mic. Între timp, faceți pesmet cu firimiturile celor două felii de pâine (sau folosiți pesmet gata preparat). Combinați șunca și pesmetul într-un castron. Așezați țelina într-un vas mare peste care se întinde amestecul de pesmet și bacon și se stropeste cu unt topit. Se rumenesc sub grătar timp de 3 până la 4 minute, până când pesmetul se colorează.
Poftă bună!