Ingrediente:
- 2-3 capatani de salata
- 2-3 catei de usturoi sau usturoi verde,
- 3-4 lg ulei,
- sare si piper,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 5 oua,
- 2oo ml smantana
- 1 lg otet sau jumatate de lamaie stoarsa
- marar si/sau leustean
Se curata si se spala salata, se zdrobeste usturoiul /ceapa sau se toaca cel verde, calim putin usturoiul/ceapa in ulei, adaugam boia de ardei si turnam apa .Adaugam frunzele de salata, condimentam si lasam sa dea in clocot, micsoram focul si spergem ouale in ciorba si fierbem la foc domol pana cand au fiert ouale si salata. Adaugam verdeturile tocate marunt. Luam oala de pe foc la racit, batem smantana si o adaugam la ciorba. Acriti dupa gust fie cu otet sau cu zeama de la o lamaie stoarsa.
Pofta buna!