Ciorbă de dovlecel

Ingrediente:

· 3-4 dovlecei medii (preferabil de culori diferite)

· 2 rosii medii

· 1 ardei gras rosu

· 1-2 cepe, eventual si 1 ceapa verde

· 300-350 ml bors sau dupa gust

· 500-600 ml apa

· Ulei, sare, piper, verdeata dupa gust

Dovleceii si rosiile se taie in cubulete si se lasa deoparte. Ardeiul rosu si ceapa se toaca marunt si se calesc 2-3 minute in putina apa si ulei (daca folositi o tigaie antiaderenta, puteti elimina complet uleiul). Se transfera intr-o oala si se adauga dovleceii, rosiile, apa, borsul, sarea si piperul se pun la fiert 25-30 de minute, verificand la final ca dovleceii sa fie bine fierti. Se serveste rece sau fierbinte, cu verdeata pe deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *