Librăria Seneca Anticafe – un spațiu unde cărțile, evenimentele și legumele se întâlnesc sub același acoperiș

În apropierea parcului Kiseleff, cum cotești pe strada Arhitect Ion Mincu, un mic spațiu luminos îți surprinde plăcut privirea și te invită să-i treci pragul și să pășești în tărâmul primei librării sociale din România, Seneca Anticafe, punct de întâlnire al lecturii și al evenimentelor culturale, dar și punct de livrare al coșului de legume bio&co.

Cu zâmbetul pe buze, Ștefania Oprina, unul dintre magic maker-ii din inima librăriei, ne spune că poți aduce sub același acoperiș poveștile dintre filele cărților și legumele bio de la fermă, atâta timp cât ai alături „oameni noi, curiozitate și o perspectivă fresh”.

„Inițial am făcut chiar un mic tabel cu cine va fi în Anticafe la recepție când vin coșurile; ne anunțam între noi pentru a printa numele oamenilor. Ce nu știam pe atunci este cât de bine pregătiți sunt oamenii care lucrează la bio&co. Cu livratorul deja ne cunoaștem și ne înțelegem din semne ca el să parcheze cât mai puțin timp în drumul lui lung. Pachetele sunt preluate rapid, au locul lor deja asigurat și oamenii știu deja unde să le găsească. Uneori clienții nici nu au nevoie de noi, altădată iau complementar coșului cu legume și Manual de Permacultura.”

Fiecare zi de miercuri în care livrăm coșurile bio&co este un prilej pentru întâmplări din cele mai diverse printre rafturile librăriei, dar prietenii de la Seneca Anticafe ne sunt mereu alături și ușurează cu mult procesul prin care legumele ajung la clienții bio&co.

Ne păstrează legăturile de mangold, busuioc sau măcriș în apă ca acestea să-și păstreze prospețimea și anunță mereu dacă cineva nu și-a ridicat coșul cu legume, așteptând ca fiecare coș să fie alături de consum’actorul său, până la ora 21:00.

„Nimeni nu ne obligă să nu luăm legume din supermarket unde e la îndemână, aproape și de multe ori mai ieftin. Dar comunitatea bio&co este altfel. Oamenii care cumpără salată cultivată de bio&co sunt dintre acei oameni care vin cu trăistuța lor reutilizabilă să le ridice, grijulii să lase cutiile pentru următoarea livrare. Cred că cea mai potrivită frază care ar descrie comunitatea clienților bio&co ar fi responsabilitatea față de mediu.”

Librăria Seneca Anticafe este acel spațiu unde te poți retrage în liniște, departe de agitația orașului, pentru a lucra înconjurat de cele mai bune titluri din domenii variate de la literatură la filosofie, știință și probleme actuale, unde poți participa la diverse evenimente, de la lansări de carte, la cluburi de carte, la serii de discuții și proiecții de film, dar și unde, cu fiecare carte cumpărată, susții atât un proiect caritabil, cât și unul educațional.

Așa că poți păși oricând în universul lor, când mai ești în zona Kiseleff-Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *