Librăria Kyralina – rendez-vous-ul legumelor bio și al cărților

Pe străduțele din Piața Amzei, printre nenumărate file care spun povești din cele mai diverse, se află librăria franceză Kyralina, cel mai mare punct de livrare al coșurilor bio&co dintre cele 14 existente în București.

Acolo o întâlnim pe Elena, librarul care mereu întâmpină pe oricine le trece pragul cu zâmbetul pe buze și răspunde oricărei întrebări adresate fie în română, fie în franceză, limbi pe care le vorbește fluent. Elenei îi plac romanele cu implicații psihologice și benzile desenate SF, iar în paralel face teatru de opt ani pentru că o ajută să comunice mai bine în interacțiunile zilnice cu oamenii.

Pentru ea, ziua de miercuri în care livrăm coșurile bio, este motiv de socializare, de întâlnire atât cu clienții fermei bio&co, cât și cu cei ai librăriei, deoarece în ziua de miercuri au loc livrările cu cărți noi. Ziua de miercuri o ajută să mențină legătura cu vechile sale colege care acum sunt abonate la coș, dar și cu vecinii din piața Amzei care se adună în librărie pentru un strop de sănătate de la fermă și pentru o carte bună.

Coincidență sau nu, miercurea învie lumea la noi în cartier. Tot miercurea am repetiții la teatru, se fac livrările cu cărți noi; mereu mi s-a părut că e mai mult trafic. E foarte fain miercurea pentru că știu că voi întâlni oamenii, clienții librăriei și ai coșului de legume. Ajungi să îi cunoști, miercuri de miercuri, de atâția ani. Este o familie de care m-am atașat: am cunoscut sarcina doamnei, iar acum vine împreună cu copilul pe care îl văd cum crește de la o săptămână la alta.

Elena este alături de Ateliere Fără Frontiere de 3 ani, de la începutul colaborării sale cu librăria Kyralina și ne ajută constant în comunicarea cu abonații noștri, chiar și după program, când aceștia ajung să-și ridice coșurile cu legume.

Despre comunitatea de consum’actori, Elena spune că sunt oameni simpatici, cu energie bună, cu care dezvolți ușor o conversație. Îi admiră pentru că aleg conștient și asumat, și sunt preocupați de ceea ce consumă.

Acestor oameni le pasă și aleg să manifeste asta. De exemplu, am avut mult timp un client abonat care locuia în Drumul Taberei și venea cu religiozitate să ridice coșul. Spunea că ne preferă pe noi dintre toate punctele de livrare partenere ale bio&co deoarece avem deschis până mai târziu, ora 20.

Mereu sunt clienți ai librăriei curioși, atrași de mirosul de busuioc sau rozmarin din coș sau de culorile dovlecelului și ale salatelor, cărora le explic conceptul din spate. Poate nu se abonează imediat, dar sunt impresionați.

Clienții librăriei vorbitori de limba franceză au văzut legumele în coșuri și au exclamat: „Ah, e ca în Franța, ca acasă!” Pentru ei, legumele și cărțile în limba franceză sunt un mijloc de a rămâne conectați la comunitate. Librăriile și magazinele de cartier din Franța se ajută reciproc.

Tot la Kyralina găsești, printre rafturile pline de cărți, produse remesh precum penare, borsete, sacoșe, coperți.

Ne bucurăm tare să avem prieteni atât de faini care să ne ajute în promovarea unui stil de viață sustenabil, responsabil și sănătos și, nu uitați, când mai sunteți prin zona Piața Amzei, pășiți cu încredere și la librăria Kyralina. Vă veți îndrăgosti pe loc de locație și de oamenii de acolo. 

Kyralina este singura librărie franceză din România, cu o colecție de 6.000 de titluri (8.000 de volume). Deschisă în noiembrie 2012 și situată acum într-o casă frumoasă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în inima Bucureștiului și la câțiva pași de Ambasada Franței, Kyralina este atât o librărie, cât și un spațiu de locuit și întâlnire. Este condusă de o echipă de librari francofoni, primitori și iubitori de carte, care se străduiesc să evidențieze știrile editoriale franceze, în special catalogul editurilor independente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *