Mini dovleac umplut

Ingrediente:

  • 4 mini dovleci (Jack-be-Little) spălați și uscați
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 12 ciuperci tocate
  • 2 caței de usturoi tocați mărunt
  • 50 g  nuci
  • ¼ lingurița boia afumata (sau șunculiță tocata)
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt
  • 100 g de brânză (Emmental, Comté, parmezan sau Cheddar) rasă (păstrați jumătate pentru grătar la sfârșit)
  • sare și piper proaspăt măcinat

După ce i-ati splat uscat și scobit mini dovlecii gătiți-i pe o farfurie în cuptorul cu microunde timp de 4 minute sau în cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200°C/180°C ventilator) Pune-i deoparte să se răcească. Între timp prăjiți ciupercile, baconul și usturoiul în puțin ulei de măsline Adăugați toate celelalte ingrediente, amestecați-le și apoi umpleți cu acest amestec fiecare mini  dovleac.  Acoperiți cu restul de brânză rasă și puneți-i in cuptor timp de 5-10 minute sau până când se rumenesc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *