Ingrediente:
- 4 mini dovleci (Jack-be-Little) spălați și uscați
- 1 lingura ulei de măsline
- 12 ciuperci tocate
- 2 caței de usturoi tocați mărunt
- 50 g nuci
- ¼ lingurița boia afumata (sau șunculiță tocata)
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri pătrunjel proaspăt
- 100 g de brânză (Emmental, Comté, parmezan sau Cheddar) rasă (păstrați jumătate pentru grătar la sfârșit)
- sare și piper proaspăt măcinat
După ce i-ati splat uscat și scobit mini dovlecii gătiți-i pe o farfurie în cuptorul cu microunde timp de 4 minute sau în cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200°C/180°C ventilator) Pune-i deoparte să se răcească. Între timp prăjiți ciupercile, baconul și usturoiul în puțin ulei de măsline Adăugați toate celelalte ingrediente, amestecați-le și apoi umpleți cu acest amestec fiecare mini dovleac. Acoperiți cu restul de brânză rasă și puneți-i in cuptor timp de 5-10 minute sau până când se rumenesc.
Poftă bună!